Försäkring

Försäkring

Svenska Finansgruppen hjälper dig som företagare och privatperson att se över dina försäkringar. Vi gör en gedigen behovsanalys för att vara säker på att dina försäkringar täcker just dina unika behov.

Pensionsförsäkring

Idag läggs allt större ansvar på den enskilde att sörja för sin ålderdom. Detta gör att det för de allra flesta är nödvändigt att under sin yrkesverksamma karriär avsätta medel till någon form av sparande.
Som privatperson har du två olika möjligheter att förvalta ditt pensionskapital, antingen väljer du ett traditionellt pensionssparande eller så väljer du att placera kapitalet i fonder. Privat pensionssparande är inte längre avdragsgillt och därför rekommenderar vi andra sparformer. Men vi hjälper dig gärna att ta hand om ditt befintliga sparandekapital.

Tjänstepension

Till en tjänstepension har man möjlighet att avsätta 35 % av bruttolönen avdragsgillt. Villkoret för detta är att pengarna är disponibla från 55 års ålder och kan plockas ut som inkomstförstärkning under lägst fem år. Vid sparande i tjänstepension är det möjligt att tämligen fritt styra förvaltningen inom olika fondsortiment eller via traditionell livförvaltning och därtill välja olika trygghetsskydd och sjukförsäkringar.

Direkt pension

Största fördelen med direktpension är flexibiliteten. En direktpension är ett avtal mellan arbetsgivare och en anställd. Det är ett sätt att behålla kapitalet i bolaget, öronmärka för framtida pension och därtill göra pengarna utmätningsfria via en pensionsutfästelse. Vanligast görs det som en förmån till ägare eller vd men kan också gälla annan anställd till exempel nyckelpersoner inom företaget. Direktpensionen pantsätts till den anställde som säkerhet för avtalet. Skulle företaget gå i konkurs så har den anställde rätt till värdet i försäkringen som sin förmån/pension.

Kapitalförsäkring

Att spara i en kapitalförsäkring är enkelt och förmånligt och du bestämmer själv när pengarna ska betalas ut. En kapitalförsäkring är ett fördelaktigt och bra sätt att spara till en dröm, en buffert eller till pensionen. Sparandet är förmånligt eftersom du inte behöver betala reavinstskatt. Istället tas en årlig avkastningskatt ut en gång per år på 0,447 % (2018) av värdet i försäkringen. Eftersom värdeökningen inte beskattas behöver varken, fondbyten eller andra värdepappersaffärer i försäkringen deklareras.

Depåförsäkring

I en depåförsäkring kan du handla med fonder, aktier och andra värdepapper. Vi hjälper gärna till med hur du kan placera ditt kapital och våra råd är individuellt utformade och anpassade efter dina enskilda förutsättningar och särskilda behov.


Våra tjänster:
• Försäkring
Investering
Skatt
Förvaltning

Kontakta oss »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK