Lagstiftning & GDPR

Lagstiftning & GDPR

För att vara verksam som försäkringsförmedlare måste förmedlaren ha tillstånd av Finansinspektionen, som även sköter den statliga tillsynen.

Den rådgivning som en försäkringsförmedlare tillhandahåller regleras av flera olika regelverk. Lagen (2018:1219) om försäkringsdistribution kompletteras av Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om försäkringsdistribution, FFFS 2018:10. Lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden kompletteras av Finansinspektionens föreskrifter om värdepappersrörelse, FFFS 20017:2. Föreskrifterna är en följd av att lagen om värdepappersmarknaden genomför direktiv 2014/65/EU (Mifid 2). Även lagen (2003:862) om finansiell rådgivning till konsumenter kan vara tillämplig vid rådgivningssituationen. Sedan juli 2013 gäller lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder samt de tillhörande föreskrifterna FFFS 2013:10 om förvaltare av alternativa investeringsfonder. Försäkringsförmedlare skall följa dessa regelverk i tillämpliga delar.

Behandling av personuppgifter enlighet med GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss. För att du ska vara trygg med att vi värnar din integritet finns det på den här sidan information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Företagets integritetspolicy se längst ner.

Svenska Finansgruppen AB har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade och att behandling sker i enlighet med GDPR (dataskyddsförordningen). Personuppgifter är alla uppgifter som kan användas för att identifiera dig. Svenska Finansgruppen AB är personuppgiftsansvarig för den behandling som sker av dina personuppgifter.

Behandling sker av anställda hos Svenska Finansgruppen AB.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag som finansiella rådgivare och för att kunna erbjuda dig bästa möjliga service och bra tjänster behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig. På ditt uppdrag inhämtar vi uppgifter från bland annat dig, din arbetsgivare, försäkringsgivare, försäkrings-administratörer, fondförvaltare, banker och myndigheter (till exempel Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten).

Personuppgifter som kan komma ifråga för behandling är bland annat:
– Namn, adress, personnummer, telefonnummer, mobiltelefonnummer och e-postadress
– Uppgifter du lämnat till oss samt övriga inhämtade försäkringsrelaterade personuppgifter
– Inhämtade privatekonomiska personuppgifter (i förekommande fall).

Behandling av dessa uppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende följande tjänster:
– Analys av din försäkringssituation och ditt försäkringsbehov
– Förmedling av personrelaterade försäkringar
– Framställande av ditt pensions- och försäkringsbesked
– Privatekonomisk genomgång (i förekommande fall)
– Förmedling/marknadsföring av privata spar- och låneprodukter (i förekommande fall).

Vissa uppgifter behövs dessutom för att vi ska kunna nå dig med aktuell information om våra produkter och tjänster samt för analyser och statistik.

Personuppgifter kan komma att behandlas av annat bolag som vi samarbetar med för att vi skall kunna fullgöra vårt uppdrag. Inhämtade personuppgifter kommer endast att vara tillgängliga för de personer som behöver ha tillgång till uppgifterna för att utföra sina uppdrag. Uppgifterna kommer då bara att göras tillgängliga i den utsträckning som är nödvändig för att de skall kunna utföra sitt arbete.

Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få veta vilka personuppgifter som finns om dig samt rätt att begära rättelse av felaktiga personuppgifter. Begäran måste vara skriftlig och skickas till:

Svenska Finansgruppen AB
Personuppgiftsansvarig
N Köpmangatan 12A
803 11 Gävle

Ladda ner GDPR SFG Integritets Policy här

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Har du vidare funderingar kring hur cookies används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera